FAQ

OVERAL EEN ANTWOORD OP

Hoe werkt het?

Gratis een goed doel steunen?

Sluit

Jazeker, het is vanaf nu mogelijk om gratis jouw favoriete doel te steunen. MADDfunding is een tool die het mogelijk maakt om voor alle aangesloten partijen geld in te zamelen, zonder dat het jou een cent kost. Negentig (90) procent van de inkomsten gaat naar jouw gekozen doel. De overige tien (10) procent gebruikt MADD om de tool te verbeteren en de inkomsten te verhogen.

Hoe gebruik ik de tool?

Open

Heel simpel. Selecteer het doel wat je wil steunen via het overzicht. Klik vervolgens op de "Direct Steunen"-knop en doorloop de stappen. Vanaf nu leveren de advertenties die je ziet geld op voor het door jou gekozen doel!

Moet ik betalen voor de tool?

Open

Nee, het gebruik is en blijft gratis. Wanneer je een ander doel wilt steunen of wilt stoppen met het steunen van je huidige doel kun je het volgende doen om te de-installeren. Klik - met je rechter muisknop - rechtsboven in je browser op het MADD-logo en druk op verwijderen.

Waar verdient MADD aan?

Open

MADDfunding werkt op basis van een verdeling van de advertentie-inkomsten. Negentig procent gaat naar het door jou gekozen goede doel en tien procent naar MADD. Met de tien procent die je bijdraagt aan MADD blijven we de tool optimaliseren, zo kunnen we er voor zorgen dat we gezamenlijk nog meer geld ophalen voor jouw (goede) doel.

Technisch

Wat verandert er voor mij?

Open

We veranderen geen websites en je ziet zelfs minder maar kwalitatief betere advertenties. Verder hoef je niks anders te doen om geld te verdienen voor jouw doel, dus blijf gewoon lekker internetten.

Hoe werkt de tool van MADDfunding?

Open

MADDfunding is een online tool, een browser plug-in. Dit is een soort app voor jouw browser. Door het installeren van deze tool verdient jouw (goede) doel geld. Dit geld wordt verdiend door de advertenties die je ziet.

Wat is een browser plug-in?

Open

Plug-in (of plugin) is het Engelse woord voor iets wat erbij gestoken wordt, en is een algemene term. Webbrowsers gebruiken plug-ins om speciale informatie op een site te kunnen laten zien. In ons geval een koppeling van de advertentie-inkomsten aan jouw (goede) doel.

Voor welke browsers is de tool te gebruiken?

Open

Je kunt de tool op dit moment gebruiken voor Google Chrome en FireFox. Wanneer je op de installatieknop klikt, zie je automatisch welke je stappen je moet doorlopen. Achter de schermen zijn we hard bezig om de tool ook voor Safari en Microsoft Edge aan te bieden.

Kan ik de tool pauzeren?

Open

Jazeker, er zit een pauzeknop in de tool. Klik op de tool rechtsboven in de browser en klik vervolgens op de pauzeknop. Wil je bepaalde websites whitelisten? Dat kan ook, herhaal dezelfde stappen en klik op MADD uitschakelen voor dit domein.

Werkt de tool op alle websites?

Open

Nee, er wordt geen geld verdiend aan pornografische of duistere websites. Hiervoor hebben we een aantal filterlijsten opgesteld zodat we zeker zijn dat er geen advertenties worden getoond op desbetreffende websites.

Is het ook mogelijk om de tool voor mijn mobiel te gebruiken?

Open

Op dit moment nog niet. De tool is alleen te gebruiken voor desktops en laptops. We zijn uiteraard wel hard bezig met de ontwikkeling van een app zodat je ook met jouw mobiel gratis een goed doel kunt steunen!

Goede Doelen

Welke doelen kan ik steunen?

Open

Via het overzicht vind je alle doelen die je kunt steunen. Dit verschilt van jouw favoriete voetbalclub tot verschillende landelijk bekende stichtingen.

Ik wil mijn doel aanmelden, hoe doe ik dat?

Open

Ben je van mening dat er een stichting of sportclub mist, dan horen we dit graag. Via het aanmeldformulier kun je jouw gegevens achterlaten waarna we zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Kan ik meerdere doelen tegelijk steunen?

Open

Op dit moment niet. We hebben er voor gekozen om één doel per gebruiker te kunnen steunen. Wil je na verloop van tijd een ander doel gaan steunen? Verwijder dan de tool en selecteer een ander doel.

Advertenties

Wat voor advertenties krijg ik te zien?

Open

We proberen de advertenties zo goed mogelijk bij jou aan te laten passen. Na installatie kun je daarom jouw persoonlijke gegevens invullen zodat je zo veel mogelijk passende advertenties ziet

Welke richtlijnen gebruiken jullie voor de advertenties?

Open

We plaatsen alleen advertenties met standaard formaten en blokkeren malware en overige schadelijke en opdringerige advertenties.

Hoe kan ik adverteren?

Open

Heb je interesse om te adverteren via ons netwerk en zo goede doelen te steunen? Dat kan, stuur een mail naar info@maddfunding.com met daarin jouw vraag en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Er ging iets mis met het sturen van het formulier, probeer het later opnieuw.

Help jij ons mee de wereld te verbeteren?

Kies een goed doel